Over MBO City

Wie, wat, waar is MBO City?

Vier ‘de dag van het mbo’ op MBO City 2016!

Met ruim 1.000 bezoekers was MBO City 2015 een groot succes. De editie van dit jaar – op donderdag 24 november – heeft alles in zich om dit succes te evenaren. Of zelfs te overtreffen. Want naast de bekende formule met presentaties van inspirerende gastsprekers uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de wetenschap, zijn er ook nieuwe elementen die het programma kleuren. Sterker nog: CineMec Ede opent haar deuren voor een tweede evenement, dat eveneens het beste van het mbo laat zien: het Uitblinkersgala.

Bij deze meest inhoudelijke stedentrip van het jaar kunt u dus overdag inspiratie halen uit de presentaties van gerenommeerde sprekers en uit verdiepende workshops en kleinere sessies met vakinhoudelijke deskundigen op belangrijke onderwijsthema’s. U krijgt weer volop de gelegenheid uw vakmanschap te onderhouden en aan te vullen met nieuwe (praktijk)kennis. En als u eenmaal uw rugzak heeft gevuld met inspiratie, handreikingen, tips & inzichten, kunt u aan het einde van de middag live meemaken welk bedrijf gekozen wordt tot het Beste Leerbedrijf 2016 en wie zich mogen kronen tot de Beste Praktijkopleider 2016 en de Landelijke Ambassadeur van het mbo 2016 (oftewel de Uitblinker van het Jaar). Meer hierover vindt u op de website www.ditismbo.nl.

Het programma van MBO City 2016

De programmering is bijna rond. Op deze website staan de namen van de sprekers en presentaties vermeld die op dit moment bekend zijn. Elke week wordt de informatie aangevuld. Kijk dus regelmatig op deze site voor het meest recente overzicht.

De dag van het mbo

Deze editie brengt nog meer dan ooit de belangrijke ‘stakeholders’ van het mbo samen. Om deze unieke verbinding luister bij te zetten organiseren MBO Academie, MBO Raad en SBB samen onder de vlag van Ditismbo ‘De dag van het mbo’. Het doel: samen het mbo vieren en aan de samenleving laten zien hoe creatief, toekomstgericht en waardevol het middelbaar beroepsonderwijs is.

Pop-ups, rondetafelgesprekken en het ‘spreekuur’

Vorig jaar kon u al enkele pop-up presentaties over de nieuwe kwalificatiestructuur volgen. Deze goedbezochte presentaties krijgen dit jaar een vervolg. Nieuw zijn de rondetafelgesprekken en een ‘spreekuur’, waar u met al uw vragen bij deskundigen terecht kunt.

Workshop Rijksmuseum

Ook wegens succes geprolongeerd is de workshop van het Rijksmuseum. Dit keer met een ander thema: Dutch Design in de Gouden Eeuw. Deze workshop – de hele dag voor iedereen toegankelijk – schudt uw innerlijke designer wakker en laat u de kracht van het Nederlandse ontwerp ontdekken.

Aanmelden!

Wilt u verzekerd zijn van een ticket voor de meest inhoudelijke stedentrip van het jaar? Klik dan hier!

Aanmelden