Nieuwsitems

Overzicht van het laatste nieuws
16
okt

Must-see & must-do: de keynotes

Uiteraard heeft MBO City dit jaar weer diverse prikkelende presentaties van gerenommeerde sprekers op het programma staan. Op de website vindt u alle namen van de sprekers en presentaties en workshops. Zo geeft Jaap Boonstra, hoogleraar Organisatieverandering aan de Catalaanse Esade Business School, een presentatie met de titel ‘Plezier beleven aan samenspel’. Boonstra laat zien hoe docenten door het creëren van samenspel met anderen binnen en buiten de school vernieuwing tot leven kunnen brengen en in het realiseren van een waardevolle toekomst veel plezier met elkaar kunnen beleven.

Bent u benieuwd hoe u op een leuke manier samen met uw studenten hun ideale onderwijs kunt vormgeven? Kom dan naar Hack Je Les, de interactieve workshop van Nationale DenkTank-deelnemers Femke Cnossen en Bertram Loth. Na hun sessie weet u hoe u samen met studenten in slechts één lesuur actieplannen kunt maken voor onderwijsverbetering. Studenten gaan vervolgens zelf met deze concrete plannen aan de slag.

Dit jaar zijn er maar liefst twee afsluitingen voor MBO City. In de Hanoszaal is deze eer gegund aan schrijver/acteur/activist George van Houts (theatergroep De Verleiders, Van Houts & De Kets en winnaar van De Slimste Mens). Op MBO City legt Van Houts verbanden tussen zijn werk in het theater en het werk van docenten voor de klas. Met eruditie, scherpe humor en sociaal engagement als wapens stuurt hij u naar huis met gloedvolle inzichten en omhoog gekrulde mondhoeken.