Dibbits en van der Horst

Hoofddirecteur Rijksmuseum Taco Dibbits en Expert Onderwijs Rijksmuseum Wouter van der Horst

Dibbits en van der Horst

Hoofddirecteur Rijksmuseum Taco Dibbits en Expert Onderwijs Rijksmuseum Wouter van der Horst

Achtergrondinformatie

Vakmanschap, ambacht en passie: mbo en het Rijksmuseum
Wie vorig jaar MBO City bezocht, weet dat het Rijksmuseum het mbo een warm hart toedraagt. En andersom. Ons misschien wel bekendste museum kleurde op allerlei manieren het programma van MBO City 2015. Ook dit jaar gebeurt dat. Zo is er een fraaie bijdrage van Taco Dibbits (Hoofddirecteur) en Wouter van der Horst (Expert Onderwijs Rijksmuseum). Zij laten zien dat kunst en cultuur onmisbaar zijn voor het vakonderwijs van de toekomst. Zonder vakmensen zou het Rijksmuseum immers niet bestaan. Niet alleen in praktische zin, maar ook wat de collectie betreft. Het museum staat vol met objecten die het resultaat zijn van vakmanschap, ambacht en passie. ‘Deze link met de beroepspraktijk is natuurlijk interessant voor de studenten, maar het museum is zoveel meer!’, stellen de heren. ‘Het Rijksmuseum is een bron van inspiratie voor iedereen, van kappersopleiding tot grafisch designer.’

Voor veel mbo-studenten is een bezoek aan het Rijksmuseum echter niet vanzelfsprekend. Er is weinig tijd en geld voor cultuuronderwijs binnen de zeer uiteenlopende opleidingen. Vandaar dat het museum vorig jaar september enkele programma’s voor het mbo startte. Dit jaar lanceert het Rijksmuseum tijdens MBO City een nieuw initiatief: de Rijksstudio-award voor het mbo. Een extra reden om deze presentatie niet te missen!

Over de sprekers
Taco Dibbits
is Hoofddirecteur van het Rijksmuseum. Voordat hij bij het Rijksmuseum werkte, was hij directeur van de afdeling Oude Meesters bij Christie’s in Londen. Sinds zijn indiensttreding heeft Dibbits een belangrijke rol gespeeld bij de indeling van het nieuwe Rijksmuseum, het verwerven van nieuwe aanwinsten voor de collectie en het opzetten van het tentoonstellingsprogramma.

Wouter van der Horst is sinds 2013 verbonden aan de afdeling Publiek & Educatie van het Rijksmuseum. Hij is binnen het onderwijsteam onder andere verantwoordelijk voor het mbo.

Terug naar programma Terug naar sprekers