Jaap Boonstra

Plezier beleven aan samenspel

Jaap Boonstra

Plezier beleven aan samenspel

Achtergrondinformatie

Plezier beleven aan samenspel

Het mbo draagt bij aan de toekomst van jongeren en is daarmee maatschappelijk van grote waarde. Politieke wensen en maatschappelijke en technologische invloeden zorgen ervoor dat het speelveld van dit zo essentiële beroepsonderwijs voortdurend in beweging is. Die dynamiek leidt ons soms weg van waar het echt om gaat. Maar ze biedt ook mogelijkheden voor vernieuwing. Daarin nemen docenten het voortouw. Vanuit een gedeelde ambitie kunnen zij kleine stapjes zetten om het onderwijs te laten aansluiten bij de droom van hun studenten. Daarbij gaat het om het doorbreken van bestaande gewoonten en ingesleten spelpatronen. Door het creëren van samenspel met anderen binnen en buiten de school komt vernieuwing tot leven. In zijn presentatie laat hoogleraar Jaap Boonstra zien dat je in het vormgeven aan dit samenspel en het realiseren van een waardevolle toekomst met elkaar veel plezier kunt beleven.


Over de spreker

Prof. dr. Jaap Boonstra is hoogleraar Organisatieverandering aan de Esade Business School, een particuliere universiteit in Barcelona. Hij is betrokken bij programma’s voor internationale studenten en professionals in organisaties. Boonstra verricht onderzoek naar veranderprocessen in maatschappelijke organisaties. Hij helpt deze organisaties zich te kwalificeren voor de toekomst. Daarmee wil hij bijdragen aan de toekomst van jongeren. De hoogleraar schreef meerdere boeken, waaronder ‘Leiders in cultuurverandering en Verandermanagement in 28 lessen’. Zijn meest recente boek is ‘Veranderen van Maatschappelijke Organisaties’ met een spelmodel voor veranderen en praktijkverhalen uit het onderwijs, jeugdzorg en gezondheidszorg.


Verdiepingssessie

Aansluitend aan de presentatie kunt u in de Oranjezaal in gesprek met Jaap Boonstra. In deze verdiepingssessie kunt u persoonlijk ingaan op de besproken onderwerpen.

 

Terug naar programma Terug naar sprekers