Mathijssen & van Gelooven 

Trends en ontwikkelingen duiden

Mathijssen & van Gelooven 

Trends en ontwikkelingen duiden

Achtergrondinformatie

Trends en ontwikkelingen duiden

We weten dat de arbeidsmarkt in een razendsnel tempo verandert, maar weten we ook wat dat betekent voor de aansluiting beroepsonderwijs en bedrijfsleven? Leiden we de vakmensen wel op voor de beroepen van morgen? In deze workshop gaan we samen aan de slag met belangrijke trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. We onderzoeken wat deze trends betekenen voor de invulling (kennis, taken en vaardigheden) voor de beroepen van overmorgen. En we dagen u uit tijdens deze sessie uit om met ons de trends en ontwikkelingen te vertalen naar uw vakgebied. Zodat we met elkaar het onderwijs blijvend op de arbeidsmarkt kunnen laten aansluiten.

 

Over de sprekers

Vanuit haar jarenlange ervaring als marktonderzoeker aan bureaukant en als bedrijfsonderzoeker weet Sandra Mathijssen veel onderzoekstools te combineren of het nu om deskresearch, interviews, community’s of werksessies gaat. Ook heeft zij de opleiding trendwatching dit jaar afgerond. Deze ervaring zet zij als trendonderzoeker in bij de SBB. Ze is bij SBB verantwoordelijk voor het optuigen en uitvoeren van het trendonderzoek. Met de inzichten vanuit het trendonderzoek en met een vooruitziende blik draagt zij bij aan een betere aansluiting van het beroepsonderwijs op het bedrijfsleven.

Renier van Gelooven is teamleider Arbeidsmarkt-, beroepspraktijkvormings- en doelmatigheidsinformatie bij SBB. Hij is verantwoordelijk voor het verzamelen, bewerken en publiceren van de relevante informatie over de aansluiting beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Hiermee ondersteunt hij studenten, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, beleidsmakers en anderen bij het maken van de juiste keuzes of het formuleren van gerichte adviezen over de aansluiting onderwijs-bedrijfsleven. Naast statistische informatie organiseert hij het onderzoek voor SBB, hierbij is het onderzoek naar trends en ontwikkelingen in het algemeen en in mbo beroepen in het bijzonder een belangrijke pijler.

 

Terug naar programma Terug naar sprekers