Maurice Beckand Verwee

Crosspring

Maurice Beckand Verwee

Crosspring

Achtergrondinformatie

Internet start-ups: van idee naar BV met mbo-studenten

Praktijkleren op school  vereist intensieve samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.  Via simulaties en projecten komen studenten in aanraking met de nieuwste inzichten uit het vak en worden ze voorbereid op de beroepspraktijk. Crosspring, een ‘springplank voor IT-gerelateerde start-ups door een combinatie van support en investeringskapitaal’, organiseert samen met scholen projecten waarin studenten onder begeleiding kennismaken met de branche, de mogelijkheden in de ICT en het loopbaanperspectief.

In zijn presentatie vertelt oprichter Maurice Beckand Verwee welke methode Crosspring heeft ontwikkeld voor het proces ‘Van idee naar BV’. Hoe gaat de selectie van studenten? Wat doet Crosspring om de studenten gemotiveerd te houden? Welke interne ontwikkelprocessen zijn er voor studenten die niet direct in de zesde versnelling mee kunnen met een start-up? En welke belangrijke lessen zijn er te trekken na 10 jaar Crossspring? Beckand Verwee geeft u ook enkele voorbeelden van start-ups waaraan mbo-studenten hebben meegewerkt (en nog steeds werken) en deelt zijn visie op het huidige mbo.
Over Maurice Beckand Verwee
Na zijn werk bij een venture capital fonds heeft Maurice Beckand Verwee onder meer Crosspring opgericht. Crosspring investeert in vroege fase start-ups die in de ICT en IoT (Internet of Things) opereren. Daarnaast heeft Crosspring een incubator die een programma heeft ontwikkeld van 18 maanden waarbij start-ups van idee naar BV worden geholpen. Naast zijn werk als ondernemer heeft Maurice diverse toezichthoudende functie in het private en publieke domein en geeft hij gastcolleges op het gebied van ondernemerschap en financiën. Door de jaren hebben de verschillende bedrijven van Crosspring al meer dan 100 studenten uit het wetenschappelijk onderwijs, het hbo en het mbo betrokken bij hun ontwikkelingen.

 

Terug naar programma Terug naar sprekers