Norina Calkhoven en Elise Nieuwhof

Care Academy Veluwe

Norina Calkhoven en Elise Nieuwhof

Care Academy Veluwe

Achtergrondinformatie

Praktijksturing bij Care Academy Veluwe: vrije instroom, vrije uitstroom, vrij studietempo

Care Academy Veluwe biedt bbl-opleidingen aan medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties op de Veluwe. De centrale gedachte daarbij is praktijksturing: de lessen volgen de leervragen van de studenten. Er is dus geen vast lesprogramma. Groepjes van 6 tot 10 studenten vormen coachgroepen. Er is vrije instroom, vrije uitstroom en een vrij studietempo. De student neemt zelf de regie ten aanzien van het leerproces: persoonlijke kracht en regie ontwikkelen is het basisproces in de opleiding. In hun presentatie op MBO City vertellen manager Beroepspraktijkopleidingen Elise Nieuwhof en opleidingsadviseur Norina Calkhoven u alle ins & outs van deze bijzondere vorm van praktijkleren.

Over de sprekers
Elise Nieuwhof
werkt sinds de jaren ’90 op, in of tussen onderwijs- en zorginstellingen als manager of projectleider. Daarbij zoekt zij telkens naar de ruimte voor leren & ontwikkeling en naar mogelijkheden om kennis en plezier te verwerven. Naast manager beroepspraktijkopleidingen bij ’s Heeren Loo (een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking) is zij projectleider van de Care Academy Veluwe.
Norina Calkhoven is van oorsprong verpleegkundige. Sinds 1985 werkt zij bij ’s Heeren Loo, waarvan de laatste 8 jaar als opleidingsfunctionaris. Vanaf 2011 is zij verbonden aan de Care Academy Veluwe.

 

Terug naar programma Terug naar sprekers