Joseph Oubelkas

Spreker / auteur bestseller “400 brieven van mijn moeder” en “Gezondheid, Liefde, Vrijheid”

Joseph Oubelkas

Spreker / auteur bestseller “400 brieven van mijn moeder” en “Gezondheid, Liefde, Vrijheid”

Achtergrondinformatie

De mentale overlevingskracht van Joseph Oubelkas
Ooit ging het hem in alles voor de wind. Of het nu om studeren, werken of de liefde ging: Joseph Oubelkas had het goed voor elkaar. Maar in december 2004 gebeurde er iets dat het comfortabele leven van één van de jongste IT-ingenieurs van Nederland totaal op zijn kop zette: tijdens een zakenreis in Marokko werd Oubelkas opgepakt en belandde – onschuldig – in de gevangenis. Ondanks fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs was, verbleef hij tot 2009 in diverse Marokkaanse gevangenissen…

Het verhaal over deze ondenkbare nachtmerrie tekende Oubelkas na zijn vrijlating op in de boeken 400 brieven van mijn moeder en Gezondheid, Liefde, Vrijheid. Hij was ondermeer te gast bij Pauw & Witteman, Het Familieportret (RTL4) en RTL4 Koffietijd, te horen op de radio bij het NOS Journaal, Spijkers met koppen en bij Frits Spits en gaf interviews aan diverse magazines (o.a. Libelle, HP/De Tijd, Men’s Health, Grazia en LINDA). Het is dan ook een verhaal dat fascineert, met name omdat Oubelkas zijn woede en frustratie heeft leren omzetten in iets constructiefs en positiefs. Daarmee is hij een voorbeeld voor ons allen.

Tijdens zijn voorstelling verhaalt Oubelkas op intrigerende, maar ook humoristische wijze over zijn gebeurtenissen, zijn vriendschappen met gevangenen en bewaarders en zijn wil om te overleven. Speciaal voor MBO City zoomt hij in op mentale overlevingskracht en hoe wezenlijk dat is voor jou als mens en in het onderwijs. Hoe ga je om met moeilijke situaties? Hoe maak je er het beste van? Waar leg je je focus? ‘Je leert dingen te relativeren en zult concluderen dat je áltijd een keuze hebt!’, aldus Oubelkas.

Terug naar programma Terug naar sprekers