René ten Bos

De veranderende rol en status van de docent

René ten Bos

De veranderende rol en status van de docent

Achtergrondinformatie

Denker des Vaderlands: Hoe krijgen we grip op de controle bureaucratie?

René ten Bos is de Denker des Vaderlands en hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn werk kenmerkt zich door zware thema’s die hij vaak met humor en blijmoedigheid benadert. Hij schreef over de verhouding tussen mens en dier, over de ecologische catastrofe die de mensheid heet, over de ondoorzichtige transparantie van water, maar ook over bureaucratie, gestes en tal van andere onderwerpen. In 2014 verscheen zijn gelauwerde monografie ‘Water’, die werd genomineerd voor de ECI-literatuurprijs. ‘Bureaucratie is een inktvis’ waarmee hij de Socratesbeker voor het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek uit 2015 won. Zijn meest recente publicatie is ‘Dwalen in het antropoceen’.


Over de spreker

Het is altijd prettig om een filosoof te horen vertellen. MBO City heeft niet de minste uitgenodigd: de Denker des Vaderlands René ten Bos. Zware thema’s benadert hij met humor en blijmoedigheid.


Verdiepingssessie

Aansluitend aan de presentatie kunt u in de Oranjezaal in gesprek met René ten Bos. In deze verdiepingssessie kunt u persoonlijk ingaan op de besproken onderwerpen.

 

Terug naar programma Terug naar sprekers