Workshop: Rijksmuseum

Workshop

Workshop: Rijksmuseum

Workshop

Achtergrondinformatie

Workshop Rijksmuseum: Dutch Design in de Gouden Eeuw
Het was vorige jaar een groot en kleurrijk succes: de workshop ‘Citroen van Toen’ die u, als voorproefje van de workshops die uw studenten in het Rijksmuseum kunnen volgen, op MBO City kon uitproberen. Dit jaar mag u wederom de knop op ‘creatief’ zetten en wel met een nieuwe workshop, waarbij u (en straks wellicht ook uw studenten) iets nieuws creëert op basis van iets ouds. Samen met Irma de Bruijne en Ruud Lanfermeijer van het Rijksmuseum doorloopt u het creatieve proces van een ontwerper. U ontdekt de kracht van het Nederlandse ontwerp en onderzoekt kleuren, vormen, materialen en gebruiken van de 17de eeuw. Na een rondje inspiratie (aan de hand van authentieke objecten) volgt de creatie en tekent u uw eigen onderwerp.

Over de workshopdocenten
Irma de Bruijne
is beeldend kunstenares en (sinds 2013) coördinator van het Beeldend Atelier in de Teekenschool van het Rijksmuseum. Zij is verantwoordelijk voor alle workshops en cursussen die in het Rijksmuseum gegeven worden.

Ruud Lanfermeijer is kunstenaar en workshopdocent bij het Rijksmuseum. Naast schilderijen maakt hij interactieve omgevingen, video en performances. Zijn werk combineert wetenschappelijke uitgangspunten en kunst.

Terug naar programma Terug naar sprekers