Veenstra & Uzozie

Ollie

Veenstra & Uzozie

Ollie

Achtergrondinformatie

Wat maakt een Chinese schooldag zoveel anders dan een Nederlandse?

Benjamin Veenstra en Chudi Uzozie (Ollie) werken al geruime tijd als onderwijsmakers en -adviseurs op diverse scholen in Nederland. Maar ze blikken ook graag over de grens, waarbij met name China hun interesse en nieuwsgierigheid opwekt. Daar, in het verre oosten, besloten ze anderhalf jaar geleden een onderwijsproject te organiseren: een zomerschool voor plattelandskinderen, gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling. In de aanloop naar dit project bewandelde het tweetal echter niet de gebaande wegen, maar besloot lokaal contact te leggen met een kleine rurale school en grote stedelijke universiteit. Al met al niet de makkelijkste weg. Dit jaar hebben zij hun eerste editie van de zomerschool gedraaid, in samenwerking met Chinese studenten van de Shenzhen University. Op MBO City vertellen Veenstra & Uzozie over hun ervaringen en inzichten.

Over de sprekers
Benjamin Veenstra
maakt van communicatie een avontuur. Waar hij ook is. Hij is een projectleider, trainer en adviseur in alles wat een beweging naar de toekomst wil maken en een pionier in het in het ontwerpen van uitdagende leerprocessen voor jong en oud.

Chudi Uzozie heeft als sociaal psycholoog steeds de neiging om het dagelijks groepsgedrag van zijn medemens te observeren. Of dat nu op het treinstation van Hilversum is of bij de kassa in de supermarkt. Daarnaast richt hij zich veelal op maatschappelijke vraagstukken omtrent jongeren en begeeft zich hierbij op verschillende terreinen, variërend van schoolkantines tot moskeeën.

Terug naar programma Terug naar sprekers