Zaal B

DWDD in het mbo

Zaal B

DWDD in het mbo

Achtergrondinformatie

Gesprekkenreeks
De Wereld Draait Door in het mbo

Al jaren is De Wereld Draait Door een groot succes. Logisch: het concept van ‘presentator/interviewer en tafelheer/-dame bespreken met gasten kort de actualiteit’ is ijzersterk. In minder dan uur heb je het gevoel dat je weer helemaal bij bent.

Een dergelijk format leent zich ook voor MBO City. In de gesprekkenreeks ‘De Wereld Draait Door in het mbo’ krijgt u een unieke kans mee te praten over het mbo van de toekomst. Aan tafel komen diverse initiatieven aan bod die met elkaar gemeen hebben dat er in mogelijkheden wordt gedacht die niet altijd passen binnen de gestelde kaders. Ze schuren met andere woorden langs de randen van de wet. Schuif dus aan in Zaal B en laat u inspireren door de gasten bij interviewer Jesse de Doelder (Dat Moeten We Vaker Doen) en vaste tafelheer John Schobben (ROC de Leijgraaf).


Het programma

Ronde 1: 10.30 uur – 11.15 uur: Praktijkgestuurd leren en vraaggericht onderwijs
Praktijkgestuurd leren en vraaggericht onderwijs organiseren. Hoe ziet dat er uit? Wim van Tol (ROC Friesland) en Micha Leummens (ROC van Amsterdam) vertellen meer over hun aanpak.

Ronde 2: 11.30 uur – 12.15 uur: MBO2+ onderwijs
Het ‘MBO2+ onderwijs’ is een initiatief van ROC de Leijgraaf. Eric van Daelen en Simon Reijnders lichten toe waar ‘de plus’ zit van deze vorm van onderwijs voor de student en de arbeidsmarkt.

Ronde 3: 13.00 uur – 13.45 uur: LOB en het keuzeproces
Loopbaan Oriëntatie Begeleiding (LOB) is een belangrijk onderdeel binnen een opleiding. Met de invoering van de herziene kwalificatiestructuur liggen hier mogelijkheden. Welke? Yvonne Leupen (Servicepunt LOB mbo) praat mee vanuit haar specifieke expertise over dit onderwerp.

Ronde 4: 14.00 uur – 14.45 uur: Innoveren van het (techniek)onderwijs
Tech2Create is een initiatief van Arcus College. Dymphy Kees toont aan hoe innovatie van het (techniek)onderwijs zowel buiten als binnen de kwalificatiestructuur kan.

 

Terug naar programma Terug naar sprekers